Продължително пребиваване като търговски представител

Процедура на получаване статус продължително пребиваване в България по представителствоBulgarian_identity_card

Списък документи за откриване на представителство на чуждестранная компания в България:

  • Свидетелство за регистрация на юридическо лице
  • Нотариално пълномощно от директор на компанията за представител (самия директор може да стане представител по право и този документ няма да бъде необходим)
  • Протокол от общо събрание на учредители, в който да бъде отразено решение за откриване на представителство в Република България
  • Сканирани копии на паспорти на бъдещи представители
  • Образец на подпис на всеки от представители (за съгласие да станат представители)

 След като станахте представител на чуждестранна компания в България, подават се документи за придобиване на Виза Д в Българското посолство, в този случай ще Ви трябва следващи документи:

  • Паспорт + копие
  • 2 снимки, цветни, 35 х 45 мм
  • Попълнено заявление
  • Решение за регистрация на представителство (от БТПП)
  • Сертификат за представителство (валидност – само един месец!)
  • Нотариално заверено копие на карта (извлечение) Булстат
  • Нотариален акт (нотариално заверено копие + платежно за данъци недвижими имоти), договор за наем (нотариално заверено копие) или заявление за осигуряване на жилище (декларация за подслон)
  • Удостоверение от българска банка, подтвърждаващо наличност на средства (мин. 6.100 лв)
  • Свидетелство за съдимост (превод и легализация, валидност – шест месеца от дата на издаване)
  • Медицинска застраховка (минимално покритие – 30 хил. евро)

 Списък документи за първо подаване за придобиване статус Продължително пребиваване в Република България, като представител:

  • Попълнено заявление
  • Копие на паспорта със страниците на снимката, личните данни, визата Д и печата за последно влизане в страната
  • Свидетелство за съдимост (превод и легализация, валидност – шест месеца от дата на издаване)
  • Сертификат за актуална регистрация на търговското представителство в Българската търговско-промишлена палата (БТПП, валидност – 1 месец от датата на издаване)
  • Решение за откриване на представителство
  • Нотариално заверено копие на Булстат
  • Копие на нотариален акт на Вашият недвижим имот или нотариално заверен договор за наем
  • Банково удостоверение (за наличност по сметките мин. 6100 лв или еквивалентът в евро)
  • Медицинска застраховка с минимално покритие 30 хил. евро за целия период на пребиваване
  • Платежно за разглеждане на документи (10 лв)

 За подновяване на статус Продължително пребиваване в България списък на документи е почти същ, с изключение на свидетелство за съдимост, то се подава само през първи път.

 Обърнете внимание! Документи за Виза Д в България се подават строго лично! Към оригинали трябва да се прилагат копии.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *