Άδεια Συνεχόμενης Διαμονής στη Βουλγαρία για εμπορικούς αντιπροσώπους

Διαδικασία απόκτησης Άδειας Συνεχόμενης Διαμονής στη Βουλγαρία για αντιπρόσωπο αλλοδαπής εταιρείας

Δικαιολογητικά για άρση αντιπροσωπείας αλλοδαπής εταιρείας στη Βουλγαρία

  • Πιστοποιητικό αρμόδιας αρχής του νομικού προσώπου 
  • Συμβολαιογραφικό πληρεξούσιο από τον διευθυντή της εταιρείας προς τον αντιπρόσωπο (ο ίδιος ο διευθυντής μπορεί να γίνει αντιπρόσωπος σύμφωνα με τον νόμο και σε αυτήν την περίπτωση αυτό το έγγραφο δεν είναι απαραίτητο) 
  • Πρωτόκολλο από τη συνέλευση και σύμπραξη όλων των ιδρυτών της εταιρείας , στο οποίο θα καταγράφεται απόφαση για την ίδρυση αντιπροσωπείας στη Δημοκρατία της Βουλγαρίας. 
  • Φωτοαντίγραφα των διαβατηρίων σε ισχύ των μελλοντικών αντιπροσώπων 
  • Δείγμα υπογραφής του καθενός από τους αντιπροσώπους (ώστε να επιβεβαιωθεί η δική τους συμφωνία να γίνουν αντιπρόσωποι)

Εφόσον γίνατε αντιπρόσωπος αλλοδαπής εταιρείας στη Βουλγαρία, πρέπει να καταθέσετε δικαιολογητικά για την έκδοση Ε βίζας στη Βουλγάρικη πρεσβεία. Για αυτήν την ενέργεια θα χρειστούν του παρακάτω :

  • Διαβατήριο σε ισχύ και αντίγραφό του
  • 2 έγχρωμες φωτογραφίες , 35/45mm 
  • Συμπληρωμένη αίτηση 
  • Την απόφαση για την ίδρυση της αντιπροσωπείας (από ΓΕΜΗ) 
  • Πιστοποιητικό της αντιπροσώπευσης (ισχύ – μόνο 1 μήνας!) 
  • Αντίγραφο από την κάρτα (απόσπασμα) Bulstat, επικυρωμένο από συμβολαιογράφο. 
  • Συμβολαιογραφική πράξη αγοράς ακινήτου ( επικυρωμένο αντίγραφο απο συμβολαιογράφο + απόδειξη απόδοσης φόρων ακινήτου) , συμβόλαιο ενοικίασης (αντίγραφο επικυρωμένο από συμβολαιογράφο) ή αίτηση για παροχή στέγης           ( υπεύθυνη δήλωση φιλοξενίας )
  • Βεβαίωση υπολοίπου από Βουλγάρικη τράπεζα , που θα επιβεβαιώνει την διαθεσιμότητα χρηματικού ποσού (το ελάχιστο 6.100 λέβα )
  • Πιστοποιητικό ποινικού μητρώου (επικυρωμένη μετάφρασή του+ apostille, έγκυρο μέχρι 6 μήνες από την ημερομηνία έκδοσής του)
  • Ασφαλιστήριο συμβόλαιο ιατρικής περίθαλψης (ελάχιστη κάλυψη 30.000 ευρώ)

Δικαιολογητικά για την υποβολή αρχικής αίτησης για την απόκτηση Άδειας Συνεχόμενης Διαμονής στη Βουλγαρία ως αντιπρόσωπος  εταιρείας

  • Συμπληρωμένη αίτηση
  • Φωτοαντίγραφο διαβατηρίου σε ισχύ , με τις σελίδες που βρίσκεται η φωτογραφία, τα προσωπικά στοιχεία, η βίζα Ε και η σφραγίδα με την τελευταία είσοδο στη χώρα 
  • Πιστοποιητικό ποινικού μητρώου (επικυρωμένη μετάφρασή του+ apostille, έγκυρο μέχρι 6 μήνες από την ημερομηνία έκδοσής του) 
  • Βεβαίωση εγγραφής ως εμπορικός αντιπρόσωπος στο Βουλγάρικο εμπορικό και βιομηχανικό επιμελητήριο ( έγκυρο για 1 μήνα απο την ημερομηνία έκδοσής της)
  • Την απόφαση για την ίδρυση αντιπροσωπείας 
  • Αντίγραφο από το Bulstat , επικυρωμένο από συμβολαιογράφο 
  • Αντίγραφο της συμβολαιογραφικής πράξης αγοράς ακινήτου ή ενοικίου 
  • Βεβαίωση υπολοίπου από Βουλγάρικη τράπεζα που αποδεικνύει τη διαθεσιμότητα σε λογαριασμούς ποσού τουλάχιστον 4.320 λέβα ή η αντιστοιχία τους σε ευρώ 
  • Ασφαλιστήριο συμβόλαιο ιατρικής περίθαλψης με ελάχιστη κάλυψη 30.000 ευρώ για όλη την χρονική περίοδο διαμονής 
  • Παράβολο για την υποβολή των εγγράφων (10 ευρώ) 

Η λίστα με τα δικαιολογητικά για την ανανέωση της Άδειας Συνεχόμενης Διαμονής στην Βουλγαρία είναι σχεδόν ίδια, με εξαίρεση του πιστοποιητικού ποινικού μητρώου το οποίο υποβάλλεται μόνο την πρώτη φορά.

Προσοχή! Τα έγγραφα για την Ε βίζα στην Βουλγαρία πρέπει να υποβάλλονται αυστηρά αυτοπροσώπως. Τα πρωτότυπα έγγραφα πρέπει να συνοδεύονται από τα αντίστοιχα αντίγραφα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *