Ticari temsilciler için devamlı oturma izni

Temsilcilik için Bulgaristan’da  uzun süreli ikamet- ilk dönemi 1 yıldır statüsü kazanma prosedürüBulgarian_identity_card

Bulgaristan’ da yabancı şirketin temsilciliğini açmak için gereken evraklar

  • Tüzel kişiliğin tescili belgesi
  • Şirket müdüründen temsilci için noter onaylı vekaletname(müdürün kendisi de temsilci olma hakkı vardır, bu durumda vekaletname gerekmez)
  • Bulgaristan Cumhuriyeti’ nde temsilcilik açma kararını içeren kurucuların genel kurul tutanakları
  • Gelecekteki temsilcilerin pasaport kopyaları
  • Herbir temsilcinin imza sirküleri (temsilci olma muvafakatı)

 

Bulgaristan’ da yabancı şirketin temsilcisi olduktan sonra, D vizesi almak için Bulgaristan Elçiliğine aşağıdaki evrakları vermeniz gerekir.:

  • Pasaport + kopye
  • 2 adet renkli fotoğraf, 35 х 45 mm
  • Doldurulmuş başvuru formu
  • Temsilcilik tescili hakkında karar (Bulgaristan Ticaret Odası’ ndan)
  • Temsilcilik sertifikası (geçerlilik süresi – sadece bir ay!)
  • Bulstat kartı kopyasının noter onaylı sureti
  • Tapu senedi (noter onaylı kopyası + gayrimenkulün vergisinin ödendiğine dair dekont), kiralama sözleşmesi (noter onaylı kopyası) veya konut sağlama başvurusu (barınak bildirgesi)
  • Minimum 4320 lv. değerinde yatırılmış mevduat hakkında Bulgar bankasından belge
  • Adli sicil belgesi (tercümesi yapılmış ve tasdikli- veriliş tarihinden itibaren altı ay geçerlidir)
  • Sağlık sigortası (asgari kapsam– 30 bin Euro)

 

Temsilci olarak Bulgaristan’da  uzun süreli ikamet- ilk dönemi 1 yıldır statüsü kazanmak için ilk başvuru  

  • Doldurulmuş başvuru formu
  • Fotoğrafı, kişisel bilgileri, D vizesini ve ülkeye son giriş mührünü içeren pasaport sayfalarının kopyası
  • Adli sicil belgesi (tercümesi yapılmış ve tasdikli- veriliş tarihinden itibaren altı ay geçerlidir)
  • Ticari temsilciliğin Bulgaristan Ticaret Odası’ nda güncel tescili hakkında Sertifika (Bulgaristan Ticaret Odası- veriliş tarihinden itibaren 1 ay geçerlidir)
  • Temsilcilik açma kararı
  • Bulstat kartı kopyasının noter onaylı sureti
  • Gayrimenkulünüzün tapu senedi kopyası veya noter onaylı kiralama sözleşmesi
  • Banka dekontu (hesaplarda minimum 4320 lv veya eşdeğer euro bulunduğuna dair belge)
  • Tüm ikamet süresi için, asgari kapsamı 30 bin Euro değerinde Sağlık sigortası sigorta
  • Evrak incelenmesi için 10 lv ödendiğine dair belge

 

Bulgaristan’da  uzun süreli ikamet- ilk dönemi 1 yıldır statüsünü yenilemek için evraklar aynısıdır, sadece adli sicil belgesi ilk seferinde verilir, daha sonra gerekli değildir.

 

Diikat! Bulgaristan’ da D vizesi için evraklar şahsen verilir! Evrakların orijinalleri ile birlikte kopyaları da gereklidir.

 

Bulgaristan’ da yaşamak için nasıl kalabilirsiniz?

Bulgaristan’da  uzun süreli ikamet- ilk dönemi 1 yıldırtezkeresine, yani sahip olmalısınız.

2 comments to “Ticari temsilciler için devamlı oturma izni”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir